Gebelik (Hamilelik) Sonrasi Estetik Operasyon

Bayanlar gebelik sürecinden sonra vücut ve cildinde bir takım estetik sıkıntılar yaşayabilir. Bunlar olması gereken ve doğal şeylerdir. Bunun için bir estetik cerrahın kapısını çalmanız yeterlidir.

Hamilelik sonrası yapılabilecek estetik operasyonları şöyle sıralayabiliriz:



1- Karın Germe ( Abdominoplasty ) : Hamilelik ve doğum esnasında oluşan kas gevşemeleri ve fıtıklar oluşabilir, karın bölgenizi tam gevşetip ve tam içinize çektiğinizde gevşeme ölçüsünü görebilirsiniz. Karın bölgesi ameliyatlarında en sık yapılan estetik ameliyat karın germe ameliyatıdır. Bu ameliyatta göbek altındaki cilt ve cilt altı dokusu fazlalığını tamamen çıkartılır ve bu bölgedeki çatlaklar da varsa giderilir.Göbeği yeni yerine taşıyıp, göbek çukurunu estetik bir şekilde oluşturmak mümkündür.



2- Yağ Aldırma ( Liposuction ): Bu operasyonu ise ideal kilonuza yaklaştığınız zaman yaptırmanız doğru olacaktır. Yağ aldırma işlemini zayıflama olarak algılamamak gerekir.Yağ aldırma işleminin uygulanabileceği bölgeler ise şöyledir: Karın-bel-basenlerBacak iç ve dış yüzleriDiz kapağı iç kısmıAyak bileğiYüz, boyun, gıdıkKollarGöğüs



3- Normal doğum yapanlar için Vajina daraltma: Doğum sırasında olan zorlamalar, gereksiz ve dikkatsizce açılmış olan epizyotomiler ve sonrasında düzgün atılmamış dikişler, doğum sayılarının çok olması, iri bebek dünyaya getirme yada yaşın ilerlemesi ile vajina kaslarının elastikiyetini kaybetmesi vajinanın genişlemesine neden olmaktadır. Bu sorundanda vajina daraltma estetiği ile kurtulabilmeniz mümkündür.



4- Cilt bakımı: Son bir kaç yıldır kırışıklık giderici kremlerdeki gelişmeler hayranlık uyandırıcı ve dermatolog doktorlar bunları kullanmakta. Kırışıklık kremleri Dermato-kozmetik ürünler ise doktorlarda tavsiye ediyor. Eğer cok sigara iciliyorsa ve stress altında iseler anti-oksidan içeren maddeler kullanabilirler veya vitamin zengini kremler kullanabilirler. Burada aslında yapılması gereken belirli maddeleri belirli aralıklarla cilde tatkip etmek ve cilt bakımı yapmak.



Sağlık sonuçlar almak için alanında uzman ve güvendiğiniz doktorlara başvurunuz.

Kaynak: Estetik Haber

Hiç yorum yok: