Gebelikte Lazer Epilasyon Zararlimi?

Lazer uygulamalarında seans süresinin uygulanan bölgeye bağlı olarak 4-8 hafta arasında değiştiğini, tüm vücuda uygulama yapmanın 1,5 saat sürdüğünü söyleyen International Hospital'dan Dermatoloji Uzmanı Doç. Dr. Ahu Birol, işlemin koltuk altı için 10 dakika, tüm bacak uygulamasında yaklaşık 45 dakika sürdüğünü söylüyor.

"Koltuk altı, genital bölge, alt bacak, üst bacak sırası ile en iyi sonuç alınan bölgeler. Yüz bölgesi ise laser uygulamada en zor bölge. Bu bölgede kıl folikülü sayısı diğer bölgelere oranla daha fazla. Hormonlardan en fazla etkilenen bölgelerden birisidir. Uygun vakalara uygun cihaz ile uygulama yapılmalıdır; aksi takdirde ince kıllarda çoğalma ve kalınlaşma görülebilir" diyen Birol, lazer epilasyon ile ilgili merak edilen noktalara açıklık getiriyor.

HAMİLELERE YAPILMAMALI

Kişinin mevcut hastalıkları uygulamaya engel olabilir. Vitiligo, liken planus, psoriasis gibi deri hastalığı bulunanlarda lazer epilasyon tercih edilmemektedir, hastalığın aktivasyonuna neden olabilir. Akneler nedeniyle yapılan “Roaccutane” ilaç tedavisi bittikten 6 ay sonra uygulama yapılabilir. Gebelerde uygulama yapılmaması daha doğrudur. Epilepsi hastalarında doktoru tarafından onay verilir ise uygulama yapılabilir. Göz çukuru ve kaşlara uygulama yapılmaz, bunun dışında tüm bölgelere istenirse aynı seansta uygulama yapılabilir.

http://www.ntvmsnbc.com/id/24968454/

Hiç yorum yok: