Bebek ve Cocuk Kazalarına Karsi Alinacak Onlemler

Bebeklerin ve çocukların başlarına gelebilecek kazalara karşı ebeveynlerin bilinçli olması ve bazı önlemler alması gerekiyor. Bu önlemler alındığı takdirde olası kazalar ciddi oranda engellenebilir.

Bebek Kazaları
Bebekler geceleri sık sık uyanır. Annenin bebeğini yarı uykulu bir şekilde yatakta emzirmesi yanlış bir davranış. Anne bu vaziyette uyuya kalabilir ve bebeğin kendi sütü ile boğulmasına neden olabilir.
Bebekler için diğer bir tehlike de kusma durumudur. Bebekler hastalandıklarında ve ya fazla doyduklarında kusar ve kendi kusmuğu ile de boğulabilir.

Çocuk Kazaları
Çocuklarda ise kaza çeşitleri değişiklik gösteriyor. Ağzına aldığı herhangi bir cisim nefes borusuna ve ya burnuna kaçabilir ve boğulmasına sebep olur. Bu durumda telâşe kapılmadan kaçan cisim çıkartılmalıdır.

Araba veya motorlu taşıtlar da ise çocuklar için mutlaka emniyet kemeri kullanılmalı. Aynı şekilde bebek arabalarında da emniyet kemerleri sürekli bağlı tutulmalıdır.

Ev içinde bulunan ütü, bıçak, makas, silah gibi kesici, yanıcı ve patlayıcı aletler ortada bırakılmamalı. Deterjan ya da kozmetik ürünü gibi ağzına aldığında zehirleme tehlikesi olan maddelerde ortada bırakılmamalıdır.

Çocukların erişebileceği yerlerde ilaç bulundurulmamalı ve açık kapı ya da pencere unutulmamalıdır. Elektrik çarpmasına karşın duvarda bulunan prizler çocuk kilidi tarzında olmalıdır ve elektrikli cihazlar kontrol altında tutulmalıdır.

Gerekli önlemler alındığında bebeklerin ve çocukların başlarına gelebilecek kazalar önlenebilir. Bu önlemler çocuğunuz için hayati önem taşıyor.

Hiç yorum yok: