Dogumdan Sonra Cinsel Iliski Ne Zaman Baslar

Doğumdan sonra kadınların cinsel isteğinde azalma olabilir bu sadece hormonal bir durumdur ve isteğin üç ay sonra tekrar duzelecektir.

Doğum sonrasında, cinsel istekte bir süre azalma olabilir. Bu azalma genel olarak psikolojik kökenlidir. Cinsellik isteği, 12’nci haftadan sonra eski haline döner. Emzirme döneminizde yükselen süt hormonu, östrojen hormonunu baskılayarak vajende kuruluklara yol açabilir. Bu kuruluğa karşı rahatlatıcı bir önlem olarak gliserin kullanılabilir.

Kadınların doğum sonrası cinsel ilişkiye, kendilerini hazır hissettiklerinde başlamaları hem kendileri, hem de eşleri için olumlu sonuçlar doğurmaktadir. Cftlerin doğumdan sonra yeniden sekse başlarken, birbirlerine anlayış göstermeleri mutlaka sarttir. Doğum sonrası kanama tümüyle kesilmeden önce ilişkide bulunmak kesinlikle dogru olmaz. “Genel olarak vajinanın iltihaptan koruyucu ortamı, kanama sırasında etkilenir. Mikroplara karşı koruyuculuğu azalır. Bu sebeple ilişki için kanamanın bitmesini beklemek gerekir. Bu sayede iltihaplı hastalıklardan korunmak mümkün olabiliyor.”

Dogumdan Sonra Cinsel Iliski Ne Zaman Baslar
Doğumdan Sonra Sekste Dikkat Edilecek Konular Nelerdir?

:: Doğum sonrasında, bedeninizde ortaya çıkan değişimler konusunda eşinizi de bilgilendirin.

:: Cinsel birliktelik sırasında vajinal ıslanma ve vajinal açılma, doğum öncesine göre daha uzun sürede gerçekleşebilir.

:: Cinsel birleşme odaklı, kısa süreli cinsel ilişkiden kaçının. Birleşme öncesi cinsel oyunlar için daha uzun zaman ayırmaya gayret edin.

:: Birbirinize, sırayla (önce bedenin arka yüzü sonra ön yüz) dokunma çalışmaları yapın. Önce yalnız cinsel organlar dışında kalan kısımlar, daha sonra cinsel organların da dahil olduğu tüm bedene dokunuşlar uygularken hemen cinsel doyuma ulaşmayı hedeflemeyin.

:: Cinsel birleşme için sizin de aktif olabileceğiniz pozisyonları tercih edin ve cinsel ilişkiyi siz yönetin. Cinsel birleşmeyi gerçekleştirmek konusunda yoğun endişe duyuyorsanız, birleşme girişimi sırasında acı hissi ve ağrı duyumsarsanız, ilişkiyi sürdürmekte ısrarcı olmayın.

:: Doğum sonrası, yine özellikle üçüncü aya dek, cinsel doyum (orgazm) sırasında gerçekleşen kontraksiyonlar (cinsel bölge etrafında hissedilen kas kasılıp gevşemeleri) daha az sayıda ve daha az yoğunlukta olabilir.

:: Eşler (erkekler) de doğum sonrası süreçte karmaşık duygular içinde olabilirler. Bir yanda “bir ebeveyn olmanın” yaşattığı duygular, diğer yanda gebelik ve doğum nedeniyle çeşitli değişimler yaşamakta olan eşin durumu arasında bocalayabilirler.

Tüm bu yaşananların etkisiyle onların da cinsel tepkilerinde değişiklikler olabilir. Cinsel açıdan uyarılmakta veya o zamana dek bir sorun yokken boşalmayı (ejakülasyon) kontrol etmekte zorlanabilirler.

www.GebelikveAnnelik.com

Hiç yorum yok: