Gebelik Doneminde Ruh Hali

Ceşitli evrimler toplamıdır insan hayatı…

Herşeyin en güzel ve eğlenceli olduğu çocukluk,heyecanı keşfettiğimiz gençlik ve pohpohlanmaya değil eleştiriye ihtiyaç duyduğumuz olgunluk evresi ve daha sonrası…

Biz kadınlar bu evrelerin belki de yarısındayken başka bir başlangıç daha yaparız, çoğu zaman fazla muhakemeye ihtiyaç duymadan, kimi zaman aşk denilen hipnozun etkisiyle, kimi zamanda gayet aklı başında hayatta başka bir amaç edinmek uğruna kendimizden çok daha fazla onlara karşı sorumlu olacağımız başka hayatları dünyaya getiririz.

Aslında bu başlı başına bir evredir zaten kadın için. Anaç - olgunluk programının gerek kişiliğe gerekse hayatına hızla giriş etkisiyle olsa gerek çocukça bir ruh haline bürünür gebelik döneminde anne adayı. Bazen komik bazende acınası bir zorlukla karşı karşıya kalan hamilelik dönemi icindeki kadın belkide hayatının en zevkli tecrübesini yaşadığının farkında değildir.
Coğu kadın, dünyanın en mucizevi olayını gerçekleştireceği bu dönemde, hamileliğini çevresindekilere karşı özelliklede eşine karşı bir silah haline getirebilir. Zaten bünyesinde maksimum seviyeye ulaşmış duygusallığınıda biraz miksleyerek bu durumdan faydalanabilir.
Ağlayan gebeler mutsuz bebeler…

Bunlar yaşanırken “yeter artık çok değiştin,herşeye ağlama,sen bir doğurana kadar ben dokuz doğurdum” gibi cümleler gelmeye başlıyorsa ölçüyü biraz kaçırdığınızın habercisidir. Aslında bu durum bir çok kadının elinde olmadan nükseden bir ruh halidir.

Buraya kadar bahsettiğimiz ve benzeri sorunları kadınların tek başlarına aşabilmeleri elbette mümkün değil. Bu konuda en iyi desteği alabilecekleri eşlerinin tutumuda çok önemli, bu yüzden baba adaylarına birkaç sır verelim…

Gebelik donemi icinde kadın ruhunu ve sağlığını etkileyen en önemli faktör eşlerin bu konudaki tutumu olduğunu düşünüyoruz. Kadınların kendilerine en güzel armağanı sunduklarını ve bunu yaparken belkide dünyanın en zor işine katlanabildiklerinin farkındalığıyla eslerin onlara daha bir özenle ve sabırla yaklaşmaları gerektiği kanısındayız.

Bu tarz yaklaşımlar ebeveyn olma ve evlilik hayatı için şüphesiz sağlam temeller oluşturacaktır.
Mutlu gebelik, mutlu gelecek ve sağlıklı çocuklar…

Kaynak: HamilelikveDoğum

Hiç yorum yok: