Anne Sütüne Takviye! Pekmez

Kimi annelerin sütü azdır. Bebeğine yeterince süt veremez. Bunun için imdada pekmez yetişiyor. Anne sütü yerine, doktor kontrollerinden geçtikten sonra, bebeğinize verdiğiniz pekmez kalp ve beyin gelişimi için çok yararlı olmaktadır.

Gıda Mühendisleri Odası Konya Şube Başkanı Ramazan Çelebi, sağlıklı bir yaşam için pekmezin tüketilmesi gerektiğini belirtti. Pekmezin içinde organik asitler, mineraller ve vitaminler bulunuyor.Annenin tüketmesi, anne sütünede destek sağlar.

Pekmezin 100 gramında, 600 gram süt, 200 gram ekmek, 200 gram ete eşdeğer kalori miktarı bulunmaktadır. Besin değeri yüksek bu gıda, bebeklerin sağlıklı beslenmesinde büyük rol oynar. Pekmezin enerji verici özelliği olduğundan, bebek daha dinç olur ve zekâsının gelişiminde yardımcı olur.

Vücudun ihtiyacı olan, beyine enerji veren glikoz, bebek gelişiminde oldukça önemlidir. Çocuk gelişiminde etkili olan pekmezin içeriğinde glikoz yeteri kadar bulunmaktadır. Pekmez enerji vermekle kalmaz, içinde bulunduğu potasyum sayesinde bebeğinizin kalp atışlarının düzenli olmasını sağlar. İçerisinde protein az olduğu için, kilo dengelemeniz kolaylaşır. Anne ve bebeğin pekmez tüketmesinde büyük fayda vardır.

Hiç yorum yok: