Bebek Emzirmenin Puf Noktalari

UNICEF ve Dünya Sağlık Örgütü bebeklerin ilk 4 ve 6 aylık dönemlerinde anne sütü dışında hiçbir ek gıda takviyesi yapılmadan beslenmeleri gerektiğini vurgulamaktadırlar.

Anne sütünün yapısında bulunan vitamin ve mineraller bebeklerin gelişimi için gerekli olan vitamin ve mineralleri yeterli miktarda bulundurmaktadır. Bebeklerinin sadece anne sütü ile doymadıklarını düşünen anneler için ise bebeklerini daha sık emzirmeleri gerektiği ve anne sütünün kesinlikle bebeklerin doymasını sağladığı bildirilmektedir. Özellikle bebek doğduktan sonra gelen ve kolostorun denen ilk süt içerdiği protein zenginliği bakımından bebeğinizin bağışıklık sisteminin gelişmesine yardımcı olur. İlk sütün mutlaka bebeğe verilmesi gerekmektedir.

Hamileliğinizin 7. ayından itibaren gelişmeye başlayan süt bezlerinizin rahatlaması ve süt kanallarının açılması için meme çevresinde bulunan kahverengi çember kısım ile meme ucu arasına işaret ve başparmağınız ile yapacağınız masaj çok önemlidir.

Bebeğinizi emzirme den önce mutlaka memeniniz ılık su ile ıslatılmış pamukla temizlemeniz bebeğinizin sağlığı açısından önem taşır. Bu işlemi yaptıktan sonra bebeğinizi emzirmeden önce ellerinizi mutlaka yıkamalısınız. Bebeğiniz memenizi ağzına aldığında mümkün olduğu kadar kahverengi çembere kadar ağzına almasına özen göstermeniz bebeğinizin daha doyurucu bir süt alımı sağlamasını kolaylaştırmaktadır.

Hiç yorum yok: