Gebelikte Kac Kilo Alinmali?

Gebelikte kilo almak çok doğal bir durumdur. beslenme tarzına dikkat edilmediği zaman gebelik te ki ideal kilo yakalanamayabilir. Bu yüzden gebelikte doğru beslenmek çok önemli.nasılsa hamileyim aldığım fazla kilolar görülmez deyipte oburluk yapmak anne adayını geri dönüşü zor sıkıntılara sokar. Gebelik döneminde belli olmadığı düşünülen ve gebeliğin arkasına saklanan kilolar hem bebeğe hem de anneye zor zamanlar geçirtecektir.

Gebelik döneminde 11-16kg arasında kilo almak doğal görülüyor. Bu rakam arasında kilo alan gebe kadınlar daha kolay doğum yapar ve doğum sonrasında eski haline daha çabuk döner. Genelde gebelikte alınan kilolar çoğu kadın için bir kabusa dönüşür. Beslenmeye dikkat edilmediği sürece gebelikte alınan kilo ya kalıcıdır ya da eski kiloya dönmek için uzun zaman geçer.

Gebelikte alınan kiloların başka bir yönüde bu kiloların kimin alıp almadığıdır. Kiloyu sürekli anne adayı alıyorsa ortada büyük bir davranış yanlışlığı var demektir. Eğer ki gebelikte alınan kiloların çoğunu bebek alıyorsa bu durum sevindiricidir. Yani gebelikte alınan her kilo sadece bebeğe ya da sadece anneye ait değildir. gebelikte kilo alınamıyorsa bu durum bebek çok küçük olacak anlamına da gelmez.

Gebelikte kilo alımı yaşa, boya ve birkaç farklı duruma göre değişebilir. 30 yaş üzeri bayanlarda gebelik kiloları daha fazla olacaktır. farklı bir takım rahatsızlıkları bulunan kişiler de gebelik döneminde daha fazla kilo alabilir ya da verebilir.

Gebeliği etkileyen çoğu durum gebelikteki kilo miktarınıda etkiler.

Hiç yorum yok: