Bebeklerde Uyku Duzeni

Bebekler günün çoğunu uyuyarak geçirir. Gelişimleri için yeteri kadar ve kaliteli uyku uyumaları çok önemli. Bebekler birçok nedenle aralıklarla uyanır. Sorun eğer bir sağlık sorunu değilse annenin yaptığı bir yanlış olabilir.

Genellikle anneler bebeklerini uyutabilmek için ellerinden geleni yaparlar. Bu konuda her yolu denemek doğru olmaz. Örneğin bebeği sürekli ele, kucağa alıştırmak, onlar için çıt çıkmayan ortamlar sağlamak gibi yöntemler o an için işe yarasa bile sonrası yıpratıcı olabilir.

Bebekler mutlaka yataklarında uyumalı. Ortamın sessiz çıt çıkmayan bir ortam olması gerekmiyor. Bebekler sese alışkın olduklarında daha rahat ve düzenli uyuyabilirler. Sonuçta her zaman sessizlik sağlanmayabilir.

Bebeği uykuda huzursuz eden başka bir neden ise altının kirlenmesidir. Bebek bezi reklamlarında sürekli vurgulanan bu durum aslında bir uyku düzensizliği sebebi. Bebekler altları rahat olmadığı zaman huzursuz hatta hırçın olurlar. Bebek bezinde koruyucu niteliği fazla olan ürünler kullanmak en iyisi.

Bebeklerin karnı doyurulduktan sonra hemen uykuya yatırılmamalı çünkü çıkaramadıkları gaz sancılanmasına neden olur.

Bebeklerin sağlıklı bir uyku uyuyabilmesi için
• Aşırı sessiz ortama alıştırılmaması
• Altının temiz olması
• Sağlıklı ve temiz ortamlar da uyuması
• Bebeğin gazının olmamasına dikkat edilmesi

Bir sağlık sorunu yoksa ve bebeğin uykusunu alamadığı durumlarda sayılan maddeler söz konusu olabilir. Bebeğin sağlığı ve gelişimi için huzurlu uyumasını sağlayın.

Hiç yorum yok: