Bebeginizin Gelisimi Normal Seyrinde mi?

Özellikle prematüre ve riski doğumlar sonrasında bebeklerin zihinsel ve vücut gelişimleri kontrol altında tutulması gerekiyor.

Anne babalar çoğu zaman aynı ayda doğan diğer bebeklerle kendi bebeklerini karşılaştırarak bir kaç yorum yapar hangisi daha büyük gösteriyorsa bebeklerden diğer bebeğin ailesi hemen yaptıkları ve uyguladıkları yöntemi kendi bebeklerine uygulamaya koyuluyorlar. Aslında kimi zaman fayda sağlasa da çoğu zaman zararlı sonuçlarda doğurabiliyor. Uygulanan yöntemlerin zararı genellikle okul çağına kadar anlaşılmamakla birlikte okulda ki sınıf arkadaşlarının arasında zeka veya gelişme yönünden eksikliği ile anlaşılmaktadır.

bebek gelisimi

Bu tarz bir uygulamada en yararlısı ve en kesin çözümü çocuk doktoruna başvurmanızdır. Çocuk doktoru tıbbı yöntemler ile çocuğunuzun IQ seviyesini ölçerek zeka yaşını ölçebilir, eğer düşük çıkmışsa yaşamsal önerilerde bulunabilir. En fazla IQ seviyesini artırma yöntemleri çocuğunuzun zeka seviyesini artıracak oyuncaklar almanız bu tarz oyuncaklarla sizle birlikte oynamanızdır.

Örneğin Legolar bunun için bire birdir. Legoyu önce siz yapın ve sonra çocuğunuzdan yapması isteyin eğer ilk denemede yapabiliyorsa öğrenme kapasitesi alışkanlığı iyi seviyededir. Eğer ikinci alıştırmada yapabiliyorsa yine iyi ancak geliştirilmesi gerekiyor demektir. Bu şekilde değişik Legoları değişik birleştirerek denemeler yapmanız zeka seviyesini artıracaktır.

Hiç yorum yok: