Emzirme Doneminde Enfeksiyon Belirtileri

Emzirme dönemindeki enfeksiyon belirtileri nelerdir?
Emzirme döneminde kapılan enfeksiyonların sebebi meme başlarındaki çatlak ve soyulmalarda ki bakteriler neden olmaktadır. Süt birikimi enfeksiyon gelişimini kolaylaştırır.

Enfeksiyon belirtileri meme üzerinde kızarıklık, ağrı ve sıcaklık artışıdır. Eğer apse olmuş ise şişlik ve şişliğin üzerinde yumuşama eklenmelidir. Sistemik ağrı, ateş, titreme ve kanda beyaz küre artışı sıklıkla görülen belirtilerdir.

Emzirme Doneminde Enfeksiyon Belirtileri


Enfeksiyonun tedavileri; memeye ılık kompleks uygulanması, antibiyoterapi, memedeki sütün boşaltılması (emzirerek veya pompa kullanarak boşaltmak), eğer bu yöntemler çare olmaz ise cerrahi tedavi gerekebilir.

Emzirme döneminde böyle bir enfeksiyon kapılmış ise bebeğin emzirilmesi bırakılmayıp emzirmeye devam edilmelidir. Bu dönemde bebeğin emzirilmenin bebeğe bir zararı yoktur.

Bu enfeksiyondan nasıl korunabiliriz; emzirme döneminde bu tarz enfeksiyonlardan korunmanın en etkili yolu meme başlarının temiz ve hijyen tutulmasıdır. Her gün duş alan bir annenin meme çatlağı da yoksa emzirme sonrasında birkaç damla sütün meme başlarına sürmesi yeterli olacaktır. Ancak meme başlarında çatlak var ise o zaman kaynamış ılımış suyu meme başlarını temizleyip çatlaklar için kullanılan merhemleri kullanmak iyi gelecektir.

Hiç yorum yok: