Gebelikte Hemoroid (Basur)

Gebe kadınların çoğu kabızlık ve kabızlıkla ortaya çıkan Hemoroid sorununu sıkça yaşarlar. Hemoroid; kalınbağırsağın son kısmı (rektum) ve anüste oluşan meme olarak adlandırılan bir tür toplardamar varisidir. Bu can sıkıcı rahatsızlık normal insanlarda da görülür fakat gebelik durumlarında hormonların ve karın büyümesi nedeniyle oluşan baskı nedeniyle şiddetini arttırabilir.

Hemoroid belirtileri
Homoroidin sebep olduğu görünüm bozukluğu içte ya da dışta olabilir. Akıntı, kaşıntı, anüste oluşan memeler, kanama, ağrı ve dışkılamada zorluk Homoroidin belirtileri arasındadır.

Hemoroid bulgusu gebelik sürecinde çok sıkıntı verebilir fakat doğuma her zaman engel olacak nitelikte değildir. Genelde doğumdan sonra azalır hatta tamamen kaybolabilir.

Hemoroid tedavisi
Hemoroid şiddetine göre ilaç, fitil, merhem ya da cerrahi müdahale ile tedavi ediliyor. Doktor tarafından uygun görülen ilaç tedavileri gerektiği şekilde ve gerektiği süre kullanılmalıdır. İlaç tedavisinin yanı sıra fitil ve tropik kremlerde Hemoroid tedavisinde yardımcı olur.

Hemoroid de cerrahi müdahaleler ciddi Hemoroid vakalarında gerçekleştirilir. Gebelikte bu tedavi şekli ancak gebelik şartları uygun olduğunda yapılır.

Gebelikte Homoroidin önlenmesi
Gebelikte Hemoroid den korunmak için ilk şart kabızlığın ortadan kaldırılması olur. Kabızlık önlenmediği takdirde zaten gebeliğin kadın vücuduna uyguladığı baskı ile zorlanan toplardamarlar daha fazla varis oluşturur.

Hemoroid den korunmanın diğer bir yolu da egzersizdir. Gebelikte doğru egzersizler çalışıldığı takdirde vücut esner ve daha az baskı hisseder. Bu şekilde Hemoroid oluşumundan korunulabilir.

Hiç yorum yok: