Bebek Jimnastigi

Bebeklerde eğitim bebek jimnastiği...
Bebekler bizi anlamaz diye düşünmeyin doğduğu andan itibaren yeni şeyler öğrenmeye başlar. Yeni kişileri ve yeni nesneleri tanır. Sesleri ayırt eder. Gördüklerini tekrarlamaya çalışır. Bebekler öğrenmeye kendi vücutlarından başlar. Ellerine, ayaklarına bakar ellerini ağzına götürürler, ayrımları yavaş yavaş anlamaya başlar.

0-6 aylık bebeklerde yapılabilecek jimnastik hareketler; ufak bir ayna ve ışık yardımı ile yansıma yapıp bebeğinizin takip etmesini sağlayın. Bebeğinizi yatağa sırt üstü yatırın ve ellerinizle ellerini iki yana açın ve tekrar toplayın karnında birleştirin 10-15 kez tekrarlayın bu hareketi sonra bıkarın kendisi de deniyor mu onu seyredin.

Bebek Jimnastigi

Bebek Jimnastigi

6-12 aylık bebeklerde yapılabilecek hareketler; bebeğinizde sizle birlikte oyunlar oynayıp neden sonuç ilişkisini kavrayabilecektir. Farkındalık yaratabilecek kendini geliştirebilecek oyunlar oynamaya özen gösterin. Belirli bir süre sonra oyuncağın isimi söyleyecek ve oyun oynamanızı isteyecektir.

Anne bebek jimnastiği; bebekler genellikle gaz sorunu ile karşılaştıklarından jimnastik yapmak iyi gelecektir. Masaj ile jimnastiği birleştirerek uygulayabilirsiniz. Masaj yaparken göz teması kurmaya sesli olarak güzel sözler söyleyin bu hem vücuduna hem de ruhuna iyi gelecektir.

Hiç yorum yok: