Cocuklarda Kilo Sorunu ve Cozumleri

Çocuğunuz neden aşırı kilolu ya da diğer tabiri ile şişman hiç merak ettiniz mi? İşte cevabı; yanlış beslenme, yetersiz vücut hareketi ve genetik kalıtım.

Bedensel fonksiyonlarını yerine getirebilmeleri ve aynı zamanda büyüme, gelişmelerini aralıksız sürdürebilmeleri için karbonhidrat, protein ve yağların dengeli ve ihtiyaçları ölçüsünde almaları gerekmektedir. Çocuklara günlük ihtiyaçları kadar karbonhidrat, büyüyüp gelişebilecek kadar da protein almalarını sağlayacak beslenme programının hazırlanması gerekiyor.

Cocuklarda Kilo Sorunu

Enerji ihtiyacı kalori almalarını sağlarsanız ya da fazla kalori aldırıp fazla hareket ettirmez iseniz yakamadıkları kalori kilo olarak vücutlarında yerini alacaktır.

Genetik problemlerden ötürüde kilo alıp şişmanlaması da mümkündür. Sağlıklı besinleri almanız, lezzetli ve doğru pişirmeniz keyifli yemek yedirmenizde kilo alımında önemlidir.

Okullarda verilen yemeklerin ve kantinlerde satılan yiyeceklerin sağlıklı olup olmadıklarını mutlaka araştırın, abur cubur yememesine özen gösterin. Bu gibi önerilere uyulduğu taktir de sizinde çocuğunuzun kilolu olup şişmanlamasinin onune gecmis olacaksiniz.

Hiç yorum yok: