Hamilelikte spor yapmanın incelikleri

Bayanlar hamileyken egzersiz yapmak istiyorsanız kesinlikle yanınızda bir spor danışmanı bulundurmalısınız. Ya da bir spor salonuna kayıt olup gözetim altında spor yapabilirsiniz.

Temponuzu düşük tutmalı kendinizi fazla zorlamamalısınız. Sırt diz ve ayak bileğinde yaralanma riski hamilelikte daha fazladır. Bu nedenledir ki hamile bayanlara tavsiye edilen sporlardan bir tanesi yoga dır. Hamileler için hem dinlendirici ve huzur verici hem de yararlı bir egzersizdir yoga.

hamilelikte egzersiz

Hamilelik döneminde almakta olduğunuz kilonuzu kontrol altında tutar ki bayanların en önem verdiği konudur bu da sizin kazançlı çıkmanızı sağlar. Esneklik ve nefes alma taktiklerini öğrenirsiniz ve bebeginize fayda sağlamaktadır. Eğitmen eşliğinde bisiklette sürülebilir. Hamilelere faydalı bir diğer sporsa yüzmedir. Yürüme bandından mümkün olduğunca uzak durulmalıdır.

Sırt üstü yatarken ağırlık kaldırmayı deneyin. Ayakta yapılan sporlardan mümkün mertebe uzak durun. Bu sporlar bebeğinizin kan dolaşımını etkiler, rahimde bulunan kan damarlarının sıkışmasına sebep olabilir. Kalp ritminiz 140 ı geçmemelidir. Bu sayı kişiye göre degişebilir doktorunuza danışmakta fayda var.

Hiç yorum yok: