Bebek Emzirmenin Dogrulari

Eğer ilk kez anne oluyorsanız bebek nasıl emzilir, bebek emzirme yöntemleri, bebek emzirmede dikkat edilmesi gerekenler nelerdir gibi sorular aklınızdan geçmektedir.

Annelerin en çok merak ettiği konu ise bebek ne kadar sıklıkla emzirilmelidir sorusudur. 

Eski yöntemde bebeğin belirli saatler arasında emzirilmesi gerektiği annelere anlatılırdı. Ancak son araştırmalar sonucunda annenin bebek acıktığında veya ihtiyaç duyduğunda bebeği emzirmesi gerektiği sonucuna varıldı.

Bebek Emzirme
Emzirme sırasında çocuk tüm mikroplara açık hale gelir. Bu nedenle meme ucu temizliğine çok dikkat etmelisiniz. Doktorlara göre her emzirmeden önce memeyi 1 dakika kadar sabunlu suyla yıkamak gerekir. Su ılık ve temiz olmalıdır.

Bebeği emzirirken rahat oturmalısınız ve bu rahatlığı bebeğe hissettirmelisiniz.

Anne sütü içinde bir çok hormonu da sizden çocuğa aktarır. Eğer siz emzirme sırasında mutlu değilseniz bu çocuğa da anında yansıyacaktır.

Bir sonraki emzirmeye bebeğin en son süt emdiği memeden başlayın ancak belirli aralıklarla çocuğunuzun emzirme süreçlerini memeler arasına dağıtın.

Memede süt bollaşması bu memenin ne kadar çok emildiğine bağlıdır.

Emzirme sırasında bebeğin pozisyonu ne olmalı sorusu da annelerin sıkça sorduğu bir sorudur. En iyi emzirme yöntemi çocuğun memeye en yakın olduğu ancak nefes de alabildiği yöntemdir.

Ayrıca bebek doyup doymadığına kadar verebilir bu nedenle bebeği memeden çekmemeniz gerekir.

Hiç yorum yok: