Gebelik Hakkinda Detaylar

Gebe olduğunuzu öğrendiğiniz andan itibaren hafta hafta ne yapacağınızı planlayabilirsiniz. Hergün gebelik hakkında yeni bir sorunuz olacaktır.

Ne yemeniz gerekiyor?
Egzersiz yababilir misiniz?
Hangi prenatal testleri yaptırmanız gerekir?

Gebelik
Bu sorularınızın sayısı bebek sayısı ile orantılı bir şekilde artar. Eğer ikiz ya da üçüz bekliyorsanız gebelik daha riskli hale gelecektir. Bu durumda erken doğum belirtilerini ve risklerini bilmeniz doğru olacaktır. Doğru ve yeterli bilgiye sahip olmanız gebeliğinizle ilgili kararları daha doğru vermenizi sağlayacaktır. İyi beslenmeden tutun da gebelikte cinselliğe kadar pekçok konuda fikir sahibi olmanız sizin yararınıza olacaktır. Bilgiye sahip olmanız demek daha bilinçli bir gebelik demektir.

Gebeliğiniz sırasında bebeğinizin sağlığı öncelikli durumdur. Önceden var olan bir sağlık probleminiz, -diabet, hipertansiyon, guatr, depresyon gibi-, gebeliğinizi komplike hale sokabilir. Bu durumda çok yönlü bir yaklaşıma ihityaç duyacaksınızdır. Mevcut durumunuzu bilen ve tedavinizi yürüten hekiminizle kadın doğum uzmanınız işbirliği içerisinde hareket ederek sizin ve bebeğinizin minimum etkilenmesi için çaba göstereceklerdir.

Öte yandan gebelik sırasında da ortaya yeni çıkan durumlar olabileceğini ve bu durumların sizin rutin hayatınızı etkileyebileceğini unutmamalısınız. Örneğin düşük tehdidi olan bir gebenin yatak istirahati ile hareketlerinin kısıtlanması gerekir, ya da gebeliğe bağlı şekeriniz çıkarsa ciddi bir şekilde verilen diyete riayet etmelisiniz.

http://www.umitozekici.com.tr/gebelik-ve-dogum/gebelik.html

Hiç yorum yok: