Depresyon Belirtileri ve Tedavisi

Hayatımızın bazı dönemlerin her şey istediğimiz gibi gitmeyebilir. Bu her insanın belirli dönemlerde yaşadığı bir sıkıntıdır. Bazı psikolojik rahatsızlıklar buna sebebiyet verebilir.

Depresyona girdiğimiz dönemlerde bu dönemlerden bir tanesidir. Depresyon her insanın karşılaşabileceği korku ile yaklaşılmaması gereken bir durumdur. Depresyonun en belirgin özelliği devamlı olarak yapılan işlerin yapılmak istenmemesidir. Bu durum hormonal nedenlerden dolayı kaynaklanabilir.


Tedavi

Depresyonun diğer belirtileri arasında ise yapılan iş odaklanamama vardır. Özellikle öğrenciler bu dönem boyunca ders çalışmaktan kaçarlar. Bazen de derslere çalışılsa dahi anlama ve kavrama yüzdesi oldukça düşük olur. Depresyon halindeyken insan kendisini devamlı yorgun ve isteksiz hisseder.

Depresyon tedavisi ise oldukça kolay bir konudur. Uzman kişilere danışarak bu istenmeyen dönemden kolaylıkla kurtulabilirsiniz. Depresyon tedavisi ile kişi normalde yapmaktan hoşlandığı aktivitelere yönlendirilir. Hatta eskiden daha sosyal olması konusunda telkinde bulunulur. Belirtilere göre kendinizi depresyonda hissediyorsanız, uzman kişilere başvurmanızda arar vardır. Ancak unutmayınız depresyon korkulacak bir durum kesinlikle değildir ve her insanın başına gelebilmektedir.

Hiç yorum yok: