Gebelikte 1. Hafta

Gebeligin ilk haftasi neler oluyor? Iste bu sorunun yanitini yazimizin devaminda tum ayrintilariyla bulabilirsiniz. Gebeligin ilk 3 aylik donemi olan 1. tirmester ilk hafta ile birlikte baslamis olacak ve 12. haftaya kadar devam edecek.


1. Hafta Gebelik Belirtileri

Hamileliğin ilk haftası planlanmış bir hamilelik değilse eğer genellikle fark edilmeyen bir dönem olmakla birlikte karın kasılmaları ve göğüs hassasiyetleri gibi durumlar da yaşanabilmektedir. İlk hafta genellikle gebelik durumunu öğrenmek, kanıksamak ve bu özel gelişmenin mutluluğu içinde geçse de bebek gelişimi ve sağlığı açısından önemlidir.

1. Gebelik Haftası Bunlara Dikkat!

Planlı bir gebelik durumunda 3 ay öncesinde başlanılmakta olan günlük 0,4 mg lık folik asit takviyesi planlanmamış sürpriz gebelik durumlarında da kullanılması düşük ve erken doğum gibi riskleri ortadan kaldırdığı bilinmekle birlikte siz öncelikle doktorunuzla iletişime geçin. Eğer doktorunuz yoksa da hemen kendinize güvenebileceğiniz bir doktor edinmenizi önemle tavsiye ediyoruz.

Genellikle basit bir hesaplama yöntemi olan son adet döneminin ilk günü üzerinden yapılan gebelik dönemi hesabı, ultrasonografi ölçümler sonucunda çok daha kesin olarak belirlenmektedir. 3'er aylık 3 ayrı dönem halinde incelemekte olan ilk trimester (birinci 3 ay) gebelik periyodunda, bebeğin organ oluşumunu başladığı bir dönem olup aynı zamanda anne için hamilelik heyecanı, mutluluğu ve alışma dönemi olarak geçirilmektedir.

Hiç yorum yok: