5 Maddede Doğum Korkunuzu Yenin


Gebelik döneminiz ilerledikçe ve doğuma hafta hafta yaklaştıkça en çok yaşanan olay doğum korkusunun yavaş yavaş kendini hissettirmesidir. Doğum korkusu yaşamamak adına alabilecebiz küçük önemler olduğunu biliyormusunuz? Doğum korkusu yaşamaya başlayan yada yaşayanlar için hazırladığımız bu maddeleri uygulayarak sizde korkularınızı, çekincelerinizi en aza indirebilirsiniz.




Sağlıklı bilgi edinin: Doktorunuzla konuşun ve kafanızdaki soruları paylaşın.

Fiziksel ve duygusal endişelerinizi birbirinden ayırt edin: Fiziksel sonuçlardan duyduğunuz endişeler; doğru ve güvenilir bilgi kaynaklarıyla normal düzeye çekilebilir. Ancak derinde yatan duygusal nedenlerden kaynaklanan doğum korkusu, doğuma dair doğru bilgilenmeyle giderilemeyebilir; psikolog yardımı gerekebilir.


Doğum sonrasındaki hayatınızı planlamaya çalışın: Nerede doğum yapacağınız, doğuma girecek doktor, doğum esnasında sizinle birlikte olacak yakınlarınız, eve döndükten sonra size destek olacak kişiler ve çalışıyorsanız işyerinizle ilişkiler gibi konuları doğumdan önce planlayın.

Kendinize zaman ayırın: Doğum öncesindeki aylarda rahatlamak için kendinize ve sizi rahatlatan aktivitelere vakit ayırmaya çalışın. Bu aktiviteler stresinizi azaltmanıza yardımcı olur.

Yardım alın: Doğum korkusu günlük yaşamınızı olumsuz etkilemeye başlarsa ve bunlarla tek başınıza baş edemediğinizi hissederseniz profesyonel yardım alın.

Hiç yorum yok: