Bebeklerde Beslenme ve Anne Sutu

Bebekler için anne sütü hayati önem taşıyor. Bebekler dünyaya geldikleri ilk andan itibaren anne sütü ile beslenmeye başlar. Anne sütü bebeklerim tüm gereksinimlerini karşılar ve onları hastalıklara karşı korur.

Her kadının süt kapasitesi farklılık gösterir. Bazı annelerin sütü yetmez ya da erken kesilebilir. Bu durumlarda mamaya başvurmak mecburi bir davranış olur. Yine de olabildiğince anne sütü ile beslenme tarzı bebek için en iyi beslenmedir.

Ek gıdalara ne zaman başlanmalı?

4 ila 6 aydan sonra ek gıdalarla bebekler beslenebilir. Onlar için uygun olan yiyecekler tattırılarak başka besinlere de alışması sağlanır. Mama, bisküvi, yemek suları gibi gıdalar bebeklerin gelişiminde destek gösterir.

Bebek beslenmesinde ek gıdalara geçildiğinde dikkat edilmesi gereken maddeler her anne tarafından bilinmelidir. Mama yapımı, doğru mama markaları, bebekler için biberon, tabak ve kaşık gibi gereçlerin temizliği gibi detaylar bebek sağlığı için son derece önemlidir.

Mama yapılırken kesinlikle kaynatılarak arındırılmış su kullanılması gerek. Biberon kullanılacaksa eğer, biberonun hijyenik olduğundan emin olunmalı. Özellikle biberon kullanımında çok dikkatli olunması gerek. Cam biberonlar tercih edilmeli ve kaynatılarak temizlenmelidir. Bebeğe ait olan tabak ve kaşıklarda aynı yöntemle temizlenir.

Bebekler çok hassas oldukları için kolay hastalanabilirler ve bu dönemi sağlıklı geçirmeleri onların geleceği için büyük önem taşır. Bu yüzden hijyen kurallarına uyulmalı ve gerekli özen mutlaka gösterilmelidir.

Hiç yorum yok: