Bebeginizin Zekasini Gelistirmek Icin Oneriler

Hamile iken; bebeğinize müzik dinletmek, düzenli beslenmek ve en önemlisi spor yapmak bebeğinizin gelişimini etkileyen faktörler arasındadır.

Düzenli beslenme bebeğin zekâ gelişmini etkileyen büyük bir faktördür. Anca fazla kilo almak zarara dönüşebilir. Aldığınız kilolar bebeğinizin büyüklüğünü buna bağlı olarakta zekâsını etkilemektedir. Vücut ağırlığınızın 1/5'i kadar kilo almanız yeterlidir.

Gebelik donemi sporun önemi büyüktür. Bu nedenle düzenli olarak spor yapmalısınız. Spor yaparak vücuttaki oksijen miktarını arttırabilirsiniz. Gebelik sırasında düzenli egzersiz yaparak vücuttaki oksijen akışı hızlandırılmalıdır. Bu sayede bebeğinize giden oksijen miktarını artırabileceksiniz.

Hamilelik te diş problemleri yaşayan anne adayları erken doğum riski taşıdıklarından sık sık diş doktoruna gitmelidirler. Erken doğan bebeklerde öğrenme ve gelişim geriliği görülmektedir.

Bebeğinizin entelektüel pontansiyelini arttıcı besinler almanız, bebeğiniz zekâsının gelişmesi açısından önemli rol oynar. Bunun en iyi yolu demir alımıdır. Ancak gıdalarla bu ihtiyacın küçük bir bölümünü karşılayabileceğiniz için, demir içeren ilaçları kullanmanız gerekmektedir.

Bebeğinizi minimum 6-7 ay emzirin. Anne sütü ile beslenen bebekler, hazır gıda tüketen bebeklere göre zekâ seviyeleri daha fazladır.

Bebeğiniz ile daima iletişim içerinde olun. Her fırsatta onu sevdiğinizi gösterin, onunla oyunlar oynayın. Daima güler yüzlü olun. Stres yapmayın. Bebeklerde zekâ gelişiminde stresin önemli bir etkisi vardır. Bebeğinize doğru olabileceğini düşündüğünüz bir müzik türünü dinletin. Bebeğinizi aşağılamayın, bir hata yaptığında onu bağırmayın. Bebek korkar ise öğrenme seviyesi iyice düşecektir.

Hiç yorum yok: