Bebegi Emzirirken Hangi Pozisyonda Tutmaliyiz?

Bebeğinizi emzirirken onu hangi pozisyonda tutmanız gerekir...
Çocuğunuzu emzirirken anne ve çocuğun pozisyonu uyumlu ve çocuğun memeyi doğru kavraması önemlidir, Bu ufak detay göğüs ucu çatlaması ve yetersiz süt üretimini engeller. Çoğu anne, koltukta, kanepede, sallanan iskemlede oturarak veya yatağa uzanarak rahat eder. Özellikle bebegin ilk günlerinde annenin düz bir kucak oluşturması için ya ayaklarını kaldırması ya da bir yastıktan yardım alması gerekebilir. Kimi anneler bebeklerini memelerinin hizasına kadar getirir ve orda tutarlar. Bazıları ise doğru emzirme pozisyonu olan bebeklerini vücutlarına çapraz duracak şekilde tutar ve kendilerine yaslarlar. En çok görülen pozisyonlar ya kucakta çapraz tutuş ya da bebeğin ayaklarının annenin arkasına doğru uzandığı tutuştur.

Bebek Emzirme Teknikleri

Bebek Emzirme Teknikleri

Kucakta çaprazlama:
Bebeğinizin vücudu tamamen size dönüktür. Bebeğin başını ya dirsek içinize ya da kolunuzun iç tarafına yerleştirir, kolunuzu bebeğinizin sırtına yaslayarak destek alırsınız. Elinizle de bebeğin kalçasını veya arkasını tutarsınız.

Çaprazlama:
Emzirmiş olduğunuz memenin diğer tarafındaki kolunuzla, bebeğinizi göğüs hizasına kadar çeker ve orda tutarsınız. Dirseğinizle bebeğinizi altından tutar kolunuzla da sırtından desteklersiniz. Avuç içinizle bebeğin sırtından tutar parmaklarınızla da boynunu tutarsınız. İşaret parmağınızla kulağının altından, başının alt kısmına destek verirsiniz.

Hiç yorum yok: