Ikiz Bebekler Nasil Bakilmali?

İkiz bebek sahibi olmak, anne ve babaları her anlamda zorlayabiliyor. İkiz bebek sahibi olmak her işi iki defa yapmak, alınan her eşyadan iki kere almak, iki kere sevmek kısacası iki kat emek anlamına gelir. Onların bakımı sürecinde nasıl davranacağınızı bilirseniz, işiniz kolaylaşır. Anne ve bebek sağlığı için mutlaka destek alın, dinlenin, eşit sevin ve bebeklerinizin ayrı karakterlere sahip olduğunu kabul edin. 


Destek 

İkiz bebek anneleri bebeklerin bakımında mutlaka yardım almalıdır. Aynı anda iki bebeğe birden bakmak hem anneyi yorar hem de bebekle bakımsız kalabilir. İkizler aynı anda acıkabilir ya da uykularından uyanabilir. İkiz bebek anneleri destek alarak daha iyi bir bakım sağlayabilirler.

Annenin Dinlenmesi 

Anne, tüm gün iki bebekler ilgilenirken çok yorulur. Bebeklerin sağlıklı olabilmesi için anne, gerektiğinde dinlenebilmeli ve iyi beslenebilmelidir. Anne ne kadar dinlenmiş ve sağlıklı olursa bebeklerine de o kadar iyi bakar. 


Eşit Sevgi 

Bebekler, annelerine aynı oranda ihtiyaç duyar. Onları eşit sevmek çok önemli. Sevginin bebeklerin üzerinde etkili olduğunu düşünürsek, birini daha az sevmek bebeğin ruh ve beden sağlığını da etkileyecektir.

Giyim ve İsim 

İkiz bebekler her ne kadar aynı karın içinde büyüseler de ayrı karakterlere sahiptirler. Bu yüzden bebeklerin aynı giydirilmesi ve yakın isimler konulması önerilmez. Onların farklı karakterler olduğunu kabul ederek, gelişimleri için ayı isimlendirilmesi ve giydirilmesi tavsiye edilir.

Hiç yorum yok: