Dogum Sonrasi Vucut Deformasyonu

Doğum, şüphesiz kadın vücudunu çok fazla etkileyen bir olaydır. Neticesinde ise vücutta bir takım deformasyonlar olabilir. Bu genelleme birçok kadın için geçerli olsa da gebelikten ve doğumdan çok az etkilenen hatta hiç etkilenmeyen istisnalarda vardır. Anatomik özellikler ve bakım, yaş, sağlıklı hamilelik ve gebelik sayısı deformasyonun ciddiyetini belirler ya da koruyucu nedenler olarak karşımıza çıkar.

Dogumdan Sonra Vucutta Yasanan Deformasyon
Anatomik Özellikler : Her kadın vücudu doğumdan sonra deforme olmaz. Bunun nedeni yapısal özellikleri olabilir. Gebelikte fazla kilo almaz ve doğumdan sonra eski kilosuna geri döner. Cilt yapısı sağlam ve sıkı olan kadınlar sarkma sorunlarını yaşamayabilir.

Bakım : Deforme olmama konusunda en etkili çözümlerin başında bakım gelir. Annenin gebelik öncesinde ve sonrasında kilo, cilt ve sağlık konularında dikkatli olması ve önlem alması uğrayabileceği deformasyonları önemli oranda azaltır. En iyi örnek modeller ya da ünlülerdir.

Yaş : ilerleyen yaşlarda yaşanan gebelik ve doğum, vücudun kendisini toplamasını zorlaştırır, zaman alır hatta kalıcı olabilir. Erken gebeliklerde vücudun eski haline dönme süreci daha hızlıdır.

Sağlıklı Gebelik : Gebelik döneminin dikkatli ve sağlıklı geçirilmesi, ortaya çıkabilecek sorunları azaltır ve doğum sonrasında vücudun daha hızlı toparlanmasını sağlar.

Gebelik Sayısı : Gebeliğin ve doğum sayısının fazla olması kaçınılmaz deformasyon sebebidir. Bu yüzden rahim ya da idrar kesesinin sarkması gibi sağlık problemlerinin de ortaya çıkması şaşırtıcı olmaz.

Hiç yorum yok: