Iyi Bir Gebelik Gecirmek Icin

Sağlıklı bir gebelik geçirmek isteyenler öncelikle yaşam tarzlarını yeni baştan gözden geçirmeleri gerekir. Alınacak tedbirlerin başında ise beslenme alışkanlıkları yer alıyor. Yağ oranı yüksek ve şekerli gıdalar hariç neredeyse bütün besinlerden önerilen ölçülerde ve düzenli olarak yemeleri gerekiyor. Besleyici özellikleri düşük fakat kalorisi yüksek besinlerin yararlı besinler de karıştırılmaması gerekiyor.

Saglikli Gebelik
Gebelikte özel birtakım durumlar hariç vitamin alımlarını uzmanlar genellikle gereksiz bulurlar. Bu ihtiyacınızı doğal besinlerle kendinize ve bebeğinize sağlayabilirsiniz. Vitamin konusundaki rahatlığı demir konusunda sağlayamazsınız. Çünkü ne kadar demir içerikli beslenirseniz beslenin özellikle gebeliğinizin iki yarı döneminden sonra vücudunuzun ihtiyacı olan kadarını beslenmeyle sağlamanız mümkün olamaz. Bu yüzden doktorunuzun vereceği demir ilaçlarınızı düzenli olarak kullanmanız bu dönemde hem sizin hem de bebeğinizin sağlığına olumlu katkıda bulunacaktır.

Sağlıklı bir gebelik için sudan asla vazgeçmemelisiniz. Yararlı sıvılara devam ederken kahve, çay ve alkol gibi normal zamanlarda dahi önerilmeyen zararlı içeceklerden kesinlikle uzak durmalısınız. Doktorunuzla birlikte belirleyebileceğiniz egzersizlerinde gebeliğinize oldukça yararlı katkıları olacaktır. Kendi sağlığınız ve bebeğinizin sağlığı için, mutlu, huzurlu ve sağlıklı bir gebelik dönemi için bu önerilere dikkat etmek gerekir.

Hiç yorum yok: