Cocuklarda Tuvalet Egitimi ve Sonuclari

Ebeveynlerin tuvalet eğitimi hususunda sabırlı olmaları gerekmektedir. Çocuğun hangi saatler arasında altını kirleteceği iyi gözlenmeli ve o saatte tuvalete oturtulması önemlidir. Bu eğitim aşamasında çocuğa kolay giyip çıkarabileceği elbiseler giydirilmelidir.

Çocuğunuzu tuvalette gösterdiği her başarısından sonra ödüllendirmeniz onun bu alışkanlığı daha kolay kavramasına yardımcı olacaktır. Ellerini her tuvaletten sonra özenle yıkatmalı, gece kazalarını önlemek amacıyla yatmadan önce tuvalet ihtiyacı karşılanmalıdır. Tuvalet ve temizlik eğitimi çocuğa neşeli bir oyunmuş gibi gösterilmelidir.

Cocuklarda Tuvalet Egitimi

Cocuklarda Tuvalet Egitimi

Çocuğunuzun tuvalet ve banyodaki hareketlerini gözlemleyin, başkalarını taklit ediyor mu? Sakın çocuğunuzu zamanından önce bu alışkanlıkları kazanması için zorlamayın. Bebeklerin önemli bir bölümü 18 24 aylık olduklarında bu seviyeye ulaşırlar bazıları içinse 4 yaşına kadar beklemek gerekebilir.

Çocuğunuzun boyuna uygun lazımlık ya da klozete uygulanabilen oturma yeri alın. En büyük unsur ise çocuğun otururken ayağının yere değmesidir. Böylelikle bağırsak hareketleri başladığında yerden destek alabilecektir.

Kalın bir kumaştan elde edilmiş ya da tek kullanımlık iç çamaşırı giydirin. Bezden olanları çocuğun çişini fark etmesi nedeniyle daha fazla işe yarar. Tek kullanımlı olanını dışarıdayken tercih edin. Önce birkaç saatle başlayın. Geceleri çocuğunuzun altını bezlemeye devam edin.

Hiç yorum yok: